0577 - 46 23 07
menu

Overslag

Bedien uw toiletslot op schitterende, ouderwetse wijze met behulp van een overslag. Sleutels en draaiknoppen worden overbodig wanneer u kiest voor de charme van een overslag. Zijn finish draagt bij aan het karakter van het product.

Selectie Wissen
  • (2)
€0 €99 €0 t/m €99
  • (2)
  • (1)
  • (1)
  • (1)
  • (1)

AK0112 overslag smeedijzer zwart
AK0112 overslag smeedijzer zwart
  • Beperkte voorraad
€ 43,15 per stuk
GPF6920.60 overslag smeedijzer zwart
GPF6920.60 overslag smeedijzer zwart
  • Op voorraad
€ 26,44 per stuk

In welke situatie biedt een overslag uitkomst?

De belangrijkste reden om te kiezen voor een overslag is natuurlijk: omdat u het mooi vindt. Daarnaast is de overslag een praktische oplossing wanneer uw toilet of badkamerdeur geen slotuitsparing in het kozijn heeft. Deze overslag monteert u immers met enkele schroeven op de binnenkant van de deur en het deurkozijn. Ook als u een deur heeft met slechts een loopslot (een insteekslot met alleen een dagschoot, zodat hij niet op slot kan), is een overslag praktisch. Het bespaart u de aanschaf van een nieuw insteekslot en het maakt het uitbreiden van uw sluitplaat overbodig.

Kan uw deur op slot? Gebruik dan de juiste deurbeslag accessoires!

Een aanzienlijk deel van de binnendeuren die gebruikt wordt, kan op slot gedraaid worden. Denkt u bijvoorbeeld aan het toilet of de badkamer, maar ook aan de meterkast of een deur naar de kelder. Om het slotgat in deze deur netjes af te werken, zijn deurbeslag accessoires in het leven geroepen. Zij werken het gat op de deur op een nette manier af en bieden een goed houvast voor een eventuele cilinder. Voor toiletgarnituur geldt dat zij bovendien een draaiknop bevatten om het WC-slot eenvoudig te bedienen.

Waarom hebben alle deurbeslag accessoires de vorm van een rozet?

Wellicht is het u opgevallen dat alle hulpmiddelen op deze pagina de vorm hebben van een rozet. Hetzij vierkant, hetzij rond. De verklaring hiervoor is eenvoudig. Is uw deurkruk geplaatst op een schild, dan bevindt zich daarin al de ruimte om een uitsparing voor een cilinder, klavierslot of toiletstift te maken. Een schild kan dus zowel de deurkruk als het eventuele accessoire herbergen, terwijl dat bij een rozet niet gaat. Omdat de laatste uiteraard ook gebruikt kan worden voor het afsluiten van een deur, is deze collectie accessoires als toevoeging voor deurkrukken op rozet bedoeld.

Let op: deurbeslag accessoires zijn geen veiligheidsbeslag!

Onze cilinderrozetten hebben veel overeenkomsten met onze veiligheidsrozetten. Ze zijn echter niet gelijk! Er zit een groot verschil in kwaliteit tussen beide, omdat deze deurbeslag accessoires bedoeld zijn voor binnendeuren. Hier heeft inbraakwering (nagenoeg) geen prioriteit, dus de kwaliteit van de rozet hoeft minder zwaar te zijn. Zo zijn de cilinderrozetten niet uitgevoerd met een SKG-kwalificering en zijn ze ook niet van massief RVS gemaakt. Bij veiligheidsrozetten is dit wel het geval.