0577 - 46 23 07
menu
Sfeerafbeelding geborsteld RVS GPF Bouwbeslag

Utensil Legno

Het Italiaanse merk Utensil Legno heeft een passie voor traditie. Het bedrijf maakt onder het label ‘Il Forgiato’ al twintig jaar beslag dat zich perfect leent voor de renovatie van oude panden en interieurs. Utensil Legno weet op fascinerende wijze de vormen en het handwerk van vroeger na te maken. Hun motto is dan ook: “Alles wat al mooi was, reproduceren!”

Lifestyle Landelijk Authentiek

Het prachtige deurbeslag en meubelbeslag van Utensil Legno valt op door haar bijzondere finish. De roestkleur ontstaat door een intensief verouderingsproces, waarbij een kleur gecreëerd wordt die op natuurlijke roest lijkt. Dat geeft de producten een ouderwetse uitstraling en maakt ze perfect voor de lifestyle ‘Landelijk Authentiek’.

Smeedijzer producten

Met de komst van Il Forgiato is roest teruggekeerd als stijlelement op deur- en meubelbeslag. De producten worden gemaakt van smeedijzer en vervolgens afgewerkt met een finish die ervoor zorgt dat het beslag op natuurlijke wijze gaat roesten. Naast deze finish (ook wel ‘antiek ijzer’ genoemd) zijn ook de stijlen ‘antiek zilver’, ‘antiek goud’en ‘Italiaans zwart’ ontwikkeld.

Bekijk het assortiment

De collectie van Utensil Legno bevat deurbeslag en raambeslag in de uitgesproken finish 'roest'

Roest is retro

De makers van Utensil Legno hebben de finish officieel gedoopt als ‘antiek ijzer’. Ieder die de kleur ziet, denkt echter meteen aan roest. Een compliment voor de makers, want dat is de uitstraling die ze sinds het begin van hun onderzoek poogden te bereiken. Na jarenlang testen is het gelukt om smeedijzer op een natuurlijke manier te laten roesten. De roodbruine kleur doet niet onder voor antiek en is daarom zeer geschikt voor renovatiewerkzaamheden aan oude panden of meubels. Immers: in monumentale woningen of kastelen kan het voorkomen dat beslag kapot gaat, bros wordt of simpelweg niet meer functioneert. In dat geval is het een uitkomst dat er producten zijn die dezelfde sfeer ademen. Het beslag kan zelfs aangepast worden aan uw persoonlijke wensen. Ook in interieurs van modernere woningen is de kleur roest een toegevoegde waarde. Zo geeft het een statige, passende sfeer aan de inrichting van bijvoorbeeld een studeerkamer of boekenkamer. Roest is landelijk en authentiek!

Sfeerafbeelding geborsteld RVS GPF Bouwbeslag

Productieproces

De producten van Utensil Legno worden op zorgvuldige wijze geproduceerd, met een combinatie van machinaal werk en handwerk. Om de authentieke, roestige kleur te vinden, is jarenlang onderzoek gedaan naar het verouderingsproces van smeedijzer. Alleen zo kon een finish gecreëerd worden die de uitstraling van oud deurbeslag heeft, zonder het gebruik van verf of gekleurde wax.

Het ontdekken van antiek ijzer maakt het mogelijk om oude producten die kapot of bros zijn (bijvoorbeeld de deurkrukken van een oud, monumentaal pand) te reproduceren en op die manier gebouwen in hun oude staat te herstellen. Naast de schitterende producten uit hun catalogus, is het ook mogelijk om uw persoonlijke deurbeslag of meubelbeslag te laten maken, met behulp van een afbeelding of een tekening. Dit biedt u de uitgelezen kans om uw favoriete ruimte in originele staat terug te brengen of zelf een antieke draai aan uw interieur te geven.

Het ijzer wordt verwarmd tot hoge temperaturen
Het ijzer wordt gebogen in zijn vorm
Het ijzer wordt gekoeld
De finishing touch: schitterend roestkleurig deurbeslag van Utensil Legno

Finishes Utensil Legno

Sfeerafbeelding geborsteld RVS GPF Bouwbeslag

Vakmanschap met een hoofdletter V

Het creëren van de producten uit de lijn Il Forgiato vereist kennis en kunde. Allereerst voor het op de juiste wijze ontwikkelen en uitvoeren van het natuurlijke verouderingsproces op de smeedijzeren producten. Maar de vorm van de producten hebben bovendien een vaste hand en uitgebreide kennis van het product nodig. Zo worden de prachtige deurkrukken bijvoorbeeld met de grootste precisie met de hand geslagen en tot het perfecte deurbeslag gemaakt. Met dank aan gedreven medewerkers staat Utensil Legno voor haar motto: de schoonheid van vroeger reproduceren.

Meer producten van Utensil Legno

Naast prachtige deurkrukken met een landelijk authentiek uitstraling, vindt u onder andere espagnoletten, draaikiepbeslag en hefschuifdeurbeslag van de hand van Utensil Legno. Zo kunt u het beslag in uw woning eenvoudig combineren en geniet u overal van producten in de sfeer en uitstraling van vroeger.

Overzicht van de uiteenlopende collectie van Utensil Legno

Onderhoud

Goed onderhoud is essentieel om uw producten in topconditie te houden. We adviseren u daarom op onze onderhoudspagina de bewuste finish aan te klikken en deze informatie goed door te lezen. Zo geniet u nog langer van uw hang- en sluitwerk!

Showroom en verkoop

Wilt u onze producten in het echt zien en ervaren? Veel van de artikelen op deze website zijn te vinden in de showrooms van onze dealers. Zij geven u graag deskundig advies. Neem contact op met ons verkoopkantoor om te ontdekken welke dealers er bij u in de buurt gevestigd zijn en welke collecties zij tentoonstellen. U bent daarnaast vast harte welkom in onze showroom in Garderen. Bekijk te midden van het Veluwse groen het hang- en sluitwerk van uw keuze! In onze showroom hangen (delen van) de collecties GPF bouwbeslag, Mandelli, Kirkpatrick en Utensil Legno.