Ten Hulscher B.V.
Professional
0577 - 46 23 07
menu

Utensil Legno

Het Italiaanse merk Utensil Legno heeft een passie voor traditie. Het bedrijf maakt onder het label ‘Il Forgiato’ al twintig jaar beslag dat zich perfect leent voor de renovatie van oude panden en interieurs. Utensil Legno weet op fascinerende wijze de vormen en het handwerk van vroeger na te maken. Hun motto is dan ook: “Alles wat al mooi was, reproduceren!”

Lifestyle Landelijk Authentiek

Het prachtige deurbeslag en meubelbeslag van Utensil Legno valt op door haar bijzondere finish. De roestkleur ontstaat door een intensief verouderingsproces, waarbij een kleur gecreëerd wordt die op natuurlijke roest lijkt. Dat geeft de producten een ouderwetse uitstraling en maakt ze perfect voor de lifestyle ‘Landelijk Authentiek’.

Smeedijzer producten

Met de komst van Il Forgiato is roest teruggekeerd als stijlelement op deur- en meubelbeslag. De producten worden gemaakt van smeedijzer en vervolgens afgewerkt met een finish die ervoor zorgt dat het beslag op natuurlijke wijze gaat roesten. Naast deze finish (ook wel ‘antiek ijzer’ genoemd) zijn ook de stijlen ‘antiek zilver’, ‘antiek goud’en ‘Italiaans zwart’ ontwikkeld.

Bekijk het assortiment

Roest is retro

De makers van Utensil Legno hebben de finish officieel gedoopt als ‘antiek ijzer’. Ieder die de kleur ziet, denkt echter meteen aan roest. Een compliment voor de makers, want dat is de uitstraling die ze sinds het begin van hun onderzoek poogden te bereiken. Na jarenlang testen is het gelukt om smeedijzer op een natuurlijke manier te laten roesten. De roodbruine kleur doet niet onder voor antiek en is daarom zeer geschikt voor renovatiewerkzaamheden aan oude panden of meubels. Immers: in monumentale woningen of kastelen kan het voorkomen dat beslag kapot gaat, bros wordt of simpelweg niet meer functioneert. In dat geval is het een uitkomst dat er producten zijn die dezelfde sfeer ademen. Het beslag kan zelfs aangepast worden aan uw persoonlijke wensen. Ook in interieurs van modernere woningen is de kleur roest een toegevoegde waarde. Zo geeft het een statige, passende sfeer aan de inrichting van bijvoorbeeld een studeerkamer of boekenkamer. Roest is landelijk en authentiek!

Productieproces

De producten van Utensil Legno worden op zorgvuldige wijze geproduceerd, met een combinatie van machinaal werk en handwerk. Om de authentieke, roestige kleur te vinden, is jarenlang onderzoek gedaan naar het verouderingsproces van smeedijzer. Alleen zo kon een finish gecreëerd worden die de uitstraling van oud deurbeslag heeft, zonder het gebruik van verf of gekleurde wax.

Het ontdekken van antiek ijzer maakt het mogelijk om oude producten die kapot of bros zijn (bijvoorbeeld de deurkrukken van een oud, monumentaal pand) te reproduceren en op die manier gebouwen in hun oude staat te herstellen. Naast de schitterende producten uit hun catalogus, is het ook mogelijk om uw persoonlijke deurbeslag of meubelbeslag te laten maken, met behulp van een afbeelding of een tekening. Dit biedt u de uitgelezen kans om uw favoriete ruimte in originele staat terug te brengen of zelf een antieke draai aan uw interieur te geven.

Finishes Utensil Legno

Vakmanschap met een hoofdletter V

Het creëren van de producten uit de lijn Il Forgiato vereist kennis en kunde. Allereerst voor het op de juiste wijze ontwikkelen en uitvoeren van het natuurlijke verouderingsproces op de smeedijzeren producten. Maar de vorm van de producten hebben bovendien een vaste hand en uitgebreide kennis van het product nodig. Zo worden de prachtige deurkrukken bijvoorbeeld met de grootste precisie met de hand geslagen en tot het perfecte deurbeslag gemaakt. Met dank aan gedreven medewerkers staat Utensil Legno voor haar motto: de schoonheid van vroeger reproduceren.

Meer producten van Utensil Legno

Naast prachtige deurkrukken met een landelijk authentiek uitstraling, vindt u onder andere espagnoletten, draaikiepbeslag en hefschuifdeurbeslag van de hand van Utensil Legno. Zo kunt u het beslag in uw woning eenvoudig combineren en geniet u overal van producten in de sfeer en uitstraling van vroeger.

Onderhoud

Lees het onderhoudsadvies van ons beslag in de finish roest nauwkeurig door. Zo heeft u langer plezier van het hang en sluitwerk.

Showroom en verkoop

Veel van onze producten zijn te vinden in de showrooms van onze dealers. Zij geven u graag deskundig advies. Ook bent u van harte welkom in onze showroom te Garderen. Hier vindt u allerlei items in de finish roest, evenals de producten van onze andere collecties.