Ten Hulscher B.V.
Professional
0577 - 46 23 07
menu

De espagnolet als karakteristiek slot

20 juli 2017 Tags: spanjolet, Espagnolet

Uw deur of raam sluit u doorgaans af met behulp van een slot en (raam)kruk. Maar wilt u liever opvallende montage? De espagnolet biedt uitkomst! Dit langwerpige slot monteert u op de deur of het raam, zodat hij bijdraagt aan een unieke, landelijke beleving. Maar wat is dit karakteristieke slot nu precies?

Hoe werkt een espagnolet?

Een espagnolet is een opbouwslot. Dit betekent dat u hem op het raam of de deur monteert – en dus niet erin, zoals een insteekslot. In het midden van de espagnolet zit een deurknop of een hendel. Draait u deze, dan sluit of opent het espagnoletslot zichzelf. U hoeft dus geen losse deurkruk te kopen en er is geen vergrendeling aan de zijkant, maar juist aan de boven- en onderkant van het raam of de deur.

Smeedijzer of roest: wat is uw stijl?

De collectie espagnoletten van Ten Hulscher heeft diverse stijlen en kleuren. Klassiek, zwart smeedijzer is één van de opties, maar een unieke, roestkleurige espagnolet behoort ook tot de mogelijkheden. Beide varianten hebben een opvallend voorkomen en geven karakter aan een ruimte. U heeft bovendien de keuze uit rechthoekige of eivormige hendels, zodat uw espagnolet voldoet aan uw persoonlijke wensen.

Ontmoet onze espagnoletten