Ten Hulscher B.V.
Professional
0577 - 46 23 07
menu

Het insteekslot: hart van uw deurbeslag

24 augustus 2017 Tags: insteekslot

Zoals een motor het hart van een auto is, zo is het insteekslot de bijna onzichtbare basis van deurbeslag. Dit unieke mechanisme bestaat uit verschillende technische hoogstandjes, allemaal verwerkt in slechts een paar vierkante centimeter. Het insteekslot kan zo uw deurkruk bedienen wanneer u deze induwt of loslaat. Bovendien luistert het naar de orders die het krijgt van een profielcilinder, bontebaardsleutel of toiletstift, zodat de deur van het slot gaat of op slot gedraaid wordt.


Alle varianten insteeksloten op een rij.

Sterk staaltje roestvast staal

De insteeksloten van GPF bouwbeslag zijn klaar voor elke uitdaging. Vanwege hun omvang (ze vallen onder de 600-serie) zijn ze erg sterk. U kunt het insteekslot gebruiken bij projecten in de utiliteitsbouw (denk aan kantoren of ziekenhuizen), maar hij past ook uitstekend in de particuliere woningbouw. Let er wel op dat deze 600-serie groter is dan een 1200-serie, die je ook veel tegenkomt in woningen. Hou je dezelfde deur, dan moet de uitsparing in deze deur verder uitgefreesd worden.

Voorkom problemen, koop de juiste slotsparing

Met de slotsparing van een insteekslot spreekt u over de afstand tussen het midden van de deurkruk en het midden van het slotgat. Deze slotsparing kan verschillen per deur, dus het is belangrijk om deze maat goed op te meten. Heeft uw insteekslot een andere slotsparing, dan zal deze niet matchen met de gaten in uw deur voor de deurkruk en het slot. Bij een nieuwe deur maakt het niet uit voor welke slotsparing u kiest, omdat er dan nog gaten in de deur gemaakt moeten worden ter hoogte van kruk en slot.

Bekijk onze GPF insteeksloten