0577 - 46 23 07
menu

Houd uw deurklinken hygiënisch en schoon

Met de komst van het coronavirus in ons land nemen ook de hygiënevoorschriften en adviezen toe. Het regelmatig reinigen van voorwerpen die door veel verschillende personen wordt aangeraakt, is een must. Zeker in openbare gebouwen is hygiënisch schoonmaken belangrijk bij het inperken van ziektebronnen. Eén van die publieke voorwerpen die we enorm vaak aanraken en die daarom de nodige aandacht verdient, is… de deurkruk!

Witte deurkruk Ika

Hoe reinig ik mijn deurbeslag hygiënisch?

Als u zich bedenkt dat u een deurkruk vaker vast heeft dan de afstandsbediening van een tv, begrijpt u: reinigen is heel belangrijk. Bij de meeste finishes (zoals RVS, messing of gecoat materiaal) is het aan te raden om de deurklink regelmatig af te nemen met een vochtige doek. Gebruik water en een sopje van bijvoorbeeld groene zeep, maar wring de doek wat uit vóór u het deurbeslag schoonmaakt. Gebruik nooit agressieve schoonmaakmiddelen, want hier is het materiaal niet geschikt voor. In de strijd tegen het coronavirus heeft met name het ontsmetten met alcohol zin. Dat dit belangrijk is, blijkt uit diverse onderzoeken. Zo zou corona lange tijd kunnen overleven op onder andere RVS en plastic. Uitkomsten verschillen van een overlevingsduur van 6/7 uur tot zelfs drie dagen, maar het toont de urgentie van het ontsmetten van deurbeslag! Onze RVS deurkrukken kunt u gewoon reinigen met desinfectiemiddelen en alcohol. Is uw deurkruk van een ander materiaal en weet u niet zeker of deze tegen alcohol kan? Probeer dit dan eerst op een stukje aan de onderkant van de deurklink.

Houten deurbeslag schoonmaken

Heeft uw deurkruk een houten middenstuk, zoals bij het jaren ’30 Ika deurbeslag? Dan kunt u in het geval van beuken en kersenhout het middenstuk reinigen met een lichtvochtige doek. Zwart ebben en eiken whitewash hebben echter een olielaag, waardoor dit niet samengaat met vocht. Bij deze finishes kunt u met een droge doek het ebben en eiken opwrijven.

Bekijk ons onderhoudsadvies per finish