0577 - 46 23 07
menu

Raamsluitingen

Geniet optimaal van de ramen in uw woning of bedrijfspand door deze te beveiligen met goede raamsluitingen. Onderstaand aanbod is niet alleen geschikt voor draairamen, maar ook voor schuiframen en valramen. Zoekt u bedieningsmechanismen voor uw draaikiepramen, dan vindt u dit bij het draaikiepbeslag.

Selectie Wissen
€0 €217 €0 t/m €217

Er zijn geen producten beschikbaar op deze pagina.

Raamsluiting voor draairamen

De zoektocht naar het perfecte beslag voor uw raam, begint met de constatering welk type raam u heeft. Heeft u draairamen die verticaal scharnieren, dan zijn er verschillende sluitoplossingen. Kiest u voor een raamsluiting, dan kunt u deze volledig aanpassen aan uw eigen smaak. De RVS deurkrukken van GPF bouwbeslag passen namelijk op de sluitingen van dit merk. Zo creëert u in een handomdraai tientallen mogelijkheden voor raambeslag én kunt u één stijl doortrekken in uw deurbeslag.

Schuifraam beveiligen

Heeft uw oude woning of monumentale pand karakteristieke schuiframen? Ook dan is een werkend raamslot van groot belang. Het Engelse Kirkpatrick levert schuifraamsluitingen in zwart smeedijzer. Deze zijn naast praktisch, erg nostalgisch. Een perfecte toevoeging voor uw oude schuifraam! Daarnaast is dit raambeslag zeer geschikt om een nieuw schuifraam iets van haar roots te geven.

Hoe beveilig ik mijn valraam?

Een valraam kenmerkt zich doordat het vaak een klein raampje is dat boven een deur of (groter) raam geplaatst is, of dat dient als toiletraam. Het is de ideale manier om een ruimte te ventileren met frisse lucht. Om raambeveiliging toe te passen, zijn er speciale raamknippen ontwikkeld. Deze raamknip kan op twee manieren gemonteerd worden. De eerste wijze is door een kozijnplaatje in het raamkozijn te monteren, met een uitsparing waar de knip in geschoven kan worden. De tweede wijze is met een zogenaamde brug die op het kozijn geplaatst wordt. Hier kunt u voor kiezen wanneer u niet wilt boren in uw raamkozijn of wanneer het kozijn te smal is voor een kozijnplaat. Zit de raamsluiting van het valraam te hoog voor u? Maak dan gebruik van een stokhaak in combinatie met een stok, zodat u uw raam eenvoudig kunt bedienen. Het raambeslag kunt u compleet maken met raamvalijzers, die uw raam open laten staan zodat de ruimte kan ventileren.

Raambeslag op maat

Bijna elk gebouw beschikt over ramen. Om welk type raam het gaat, kan echter sterk verschillen. Zo kunt u op uw werk te maken hebben met draaikiepramen, terwijl in uw woning draairamen of kantelramen gemonteerd zijn. Voor elk type is passend raambeslag aanwezig. Lees hieronder meer over de opties die er zijn en die de bedieningsmogelijkheid van uw raam ondersteunen.

Welk draaikiepbeslag voor mijn raam?

Heeft uw raam zowel een draaistand als een kiepstand? Dan hebt u de keuze uit een enorm assortiment draaikiepbeslag. Een speciaal draaikiepmechanisme wordt gemonteerd op het raam, waarna een greep ervoor zorgt dat u het raam eenvoudig kunt bedienen. Het draaikiepbeslag van GPF bouwbeslag is opgebouwd uit twee aparte onderdelen. Allereerst kunt u een draaikiepmechanisme kiezen met afgeronde of strakke hoeken, in elke gewenste finish. Vervolgens kiest u een bijpassende deurkruk uit het grote assortiment van GPF bouwbeslag. Deze zijn namelijk ook te gebruiken als raambeslag, waardoor u één lijn kunt trekken in uw interieur. Het draaikiepbeslag van Mandelli en Utensil Legno is alleen verkrijgbaar als gehele set. Beide merken tonen op hun eigen manier de charme, veelzijdigheid en creativiteit van Italië.

Draairaam bediening

Voor een draairaam is het van belang dat deze een goedwerkend slot heeft en bovendien niet zomaar open kan waaien. Zo voorkomt u onnodige schade aan het raam en het kozijn. Daarom zijn er naast functionele raamsluitingen en raamboompjes, ook raamuitzetters verkrijgbaar. Met een raamuitzetter stelt u handmatig in hoe ver het raam open staat en voorkomt u dat deze verder open kan waaien. Ramen in landelijke stijl kunt u ook afsluiten middels een smeedijzer zwarte raamknip.

Schuifraam beslag kopen

Zitten er schuiframen in uw woning, bijvoorbeeld omdat het een oud, monumentaal pand is? Ook dan is het van belang dat deze degelijk afgesloten worden met raamsloten. Kirkpatrick heeft schuifraamsluitingen ontwikkeld die niet alleen functioneel zijn, maar ook prachtig om te zien. Bovendien zijn er stokhaken verkrijgbaar, zodat hoger gelegen ramen gemakkelijk te bedienen zijn.

Raambeslag van zwart tot RVS en smeedijzer

Ten Hulscher biedt u een groot palet kleuren en materialen voor raambeslag. Alle leveranciers van raambeslag hebben immers hun eigen collectie materialen en afwerkingen, zodat er voor u zeer ruime keuze is. Gaat u voor een product op basis van messing, kiest u liever voor modern RVS of is de authentieke roestkleur van Utensil Legno uw favoriet? De keuze is aan u!