0577 - 46 23 07
menu
Diverse deurkrukken van Mandelli

Ten Hulscher en Mandelli: al 20 jaar ijzersterk partnership

Ten Hulscher bv en fabrikant Mandelli uit Italië vieren feest! De twee bedrijven werken dit jaar twintig jaar samen bij de productie en verkoop van deur-, raam- en meubelbeslag. Uniek in een tijd waarin kortdurende samenwerkingen en wisselende leveranciers aan de orde van de dag zijn. Alle reden om een Italiaanse espresso te drinken met Antonio Corengia, sinds 2012 CEO van Mandelli. We spraken hem over zijn passie voor deurbeslag, crises en familiebedrijven.

Sinds wanneer bent u directeur van Mandelli en hoe bent u hiertoe gekomen?

“Mandelli & Co. is een familiebedrijf dat in 1953 is opgericht. In 2010 zorgden de economische crisis en de terugloop in de deurenmarkt voor financiële problemen binnen het oude bedrijf. Begin 2012 kocht ik het bedrijf en werd ik directeur. Zowel toen als nu run ik daarnaast mijn bedrijf ‘Erco’, dat ramen produceert. Erco is opgericht door mijn vader in 1958. Door de jaren heen is het altijd een trouwe afnemer geweest van de producten van Mandelli. In het bedrijf van mijn vader kozen we voor Mandelli’s deurbeslag, omdat de producten prachtig zijn om te zien. Bovendien werkt (de techniek in) het beslag heel goed. Een betrouwbaar product dus! Hoewel de prijs iets hoger ligt dan die van aluminium of zink-gelegerd beslag, hebben de producten van Mandelli bewezen dat ze de perfecte match zijn met kwalitatieve ramen. Samengevat: ik wist dus af van de grote kwaliteit van Mandelli-producten, ik wist dat het een oud familiebedrijf was dat in dezelfde scene opereerde als dat van Erco én ik wist dat het een internationaal merk was. Dat was voor mij de reden om dit stukje erfgoed niet verloren te laten gaan.”

Wat trekt u aan in het bedrijf?

“Toen ik ontdekte dat je van een blok messing een design product kan maken dat je dagelijks gebruikt, werd ik verliefd op deze baan. Als een producent van ramen was ik gewend om verschillende producten – die allemaal ontwikkeld waren door anderen – bij elkaar te voegen. In 2011 startte ik met een revolutionair raam dat alleen voor ons bedrijf ontworpen werd door de gerenommeerde designer Giuseppe Bavuso. Toen realiseerde ik me dat design en hoge waarde de sleutel zijn tot het succes voor een product… en Mandelli had de perfecte mix van beide!”

Antonio Corengia

Op welke producten bent u in het bijzonder trots?

Ik ben trots op elk product, omdat alles gemaakt is met passie! Maar los daarvan ben ik extra trots op de eerste en de laatste deurkruk van onze collectie. Het eerste model is de ‘Fenix’ (gebaseerd op de feniks, de mythische vogel die herrezen is uit zijn eigen as). Dat weerspiegelt de oude en nieuwe Mandelli, die ook opgestaan is na de crisis en weer volop leeft. De Fenix werd overigens ontworpen door Piet Billekens: een Nederlandse ontwerper die in Italië leeft. De nieuwste deurkruk die we hebben geproduceerd, is de ‘Zeit’. Marco Piva, een bekende, Italiaanse architect, had het idee voor deze deurkruk en is begonnen met een simpele schets. Vervolgens hebben we de deurkruk in drie weken gerealiseerd, zodat deze meegenomen kon worden met de ‘Salone del Mobile’ in Milaan die in de lente werd georganiseerd. Beide modellen worden erg gewaardeerd door onze klanten wereldwijd.

Hoe ziet u de toekomst voor Mandelli?

Sinds het begin heeft kwaliteit altijd onze hoogste prioriteit gehad. Maar in een wereld die voortdurend verandert en heel snel gaat, is kwaliteit alleen niet genoeg. Daarom doen we ons best om betere service te bieden aan onze klanten en producten te ontwikkelen die bestemd zijn voor elke markt, elk project en elk huis. Daarom kijken we elke dag naar nieuwe finishes en nieuwe materialen, aan de hand van de suggesties die we ontvangen van onze klanten. Een goed voorbeeld hiervan is de collectie ongelakt, getrommeld messing die we speciaal voor Ten Hulscher ontwikkeld hebben en die erg gewaardeerd wordt in de Nederlandse markt.

Sfeerafbeelding deurkruk op rozet in mat chroom

Welk type deurbeslag heeft u in uw eigen woning?

Mandelli uiteraard! Ik heb kortgeleden nieuwe deuren in mijn woning laten plaatsen met eenvoudige, witte panelen. Hier past de Callas deurkruk in chroom fantastisch op. Ik hou erg van het gevoel dat ik krijg wanneer ik dat model aanraak. Ik heb nog steeds dezelfde ramen en tuindeuren die ik zo’n 20 jaar geleden gemaakt en gemonteerd heb. Een paar jaar geleden heb ik er echter voor gekozen om het Start veiligheidsbeslag op deze deuren en ramen te monteren, naar aanleiding van verschillende inbraken in de buurt. Door de trekker in het raambeslag voorkom je dat een raam vanaf de buitenkant geopend kan worden. Doordat dit veiligheidshulpmiddel keurig verborgen zit onder de hefboom, ontstaat een veilige én esthetische oplossing!

Voorraadhoudend assortiment

Ten Hulscher bv beschikt over een magazijn met een voorraadhoudend assortiment van Mandelli. Daarmee is het bedrijf uniek en bent u verzekerd van snelle levering!