0577 - 46 23 07
menu

Blinde rozetten

Verbloem oude slotgaten of oneffenheden op uw deur met onze blinde rozetten. Deze hulpmiddelen gebruikt u onder andere om een oud slot te bedekken, bijvoorbeeld omdat de functie van afsluiten niet langer nodig is. Blinde rozetten zijn verkrijgbaar in een groot aantal varianten en finishes.

Selectie Wissen
  • (2)
€0 €99 €0 t/m €99

Er zijn geen producten beschikbaar op deze pagina.

Kan uw deur op slot? Gebruik dan de juiste deurbeslag accessoires!

Een aanzienlijk deel van de binnendeuren die gebruikt wordt, kan op slot gedraaid worden. Denkt u bijvoorbeeld aan het toilet of de badkamer, maar ook aan de meterkast of een deur naar de kelder. Om het slotgat in deze deur netjes af te werken, zijn deurbeslag accessoires in het leven geroepen. Zij werken het gat op de deur op een nette manier af en bieden een goed houvast voor een eventuele cilinder. Voor toiletgarnituur geldt dat zij bovendien een draaiknop bevatten om het WC-slot eenvoudig te bedienen.

Waarom hebben alle deurbeslag accessoires de vorm van een rozet?

Wellicht is het u opgevallen dat alle hulpmiddelen op deze pagina de vorm hebben van een rozet. Hetzij vierkant, hetzij rond. De verklaring hiervoor is eenvoudig. Is uw deurkruk geplaatst op een schild, dan bevindt zich daarin al de ruimte om een uitsparing voor een cilinder, klavierslot of toiletstift te maken. Een schild kan dus zowel de deurkruk als het eventuele accessoire herbergen, terwijl dat bij een rozet niet gaat. Omdat de laatste uiteraard ook gebruikt kan worden voor het afsluiten van een deur, is deze collectie accessoires als toevoeging voor deurkrukken op rozet bedoeld.

Let op: deurbeslag accessoires zijn geen veiligheidsbeslag!

Onze cilinderrozetten hebben veel overeenkomsten met onze veiligheidsrozetten. Ze zijn echter niet gelijk! Er zit een groot verschil in kwaliteit tussen beide, omdat deze deurbeslag accessoires bedoeld zijn voor binnendeuren. Hier heeft inbraakwering (nagenoeg) geen prioriteit, dus de kwaliteit van de rozet hoeft minder zwaar te zijn. Zo zijn de cilinderrozetten niet uitgevoerd met een SKG-kwalificering en zijn ze ook niet van massief RVS gemaakt. Bij veiligheidsrozetten is dit wel het geval.