0577 - 46 23 07
menu

Knopkruk

Geniet van een schitterende knopkruk in uw woning! Deze draaibare knop is zeer handzaam en geschikt voor binnen- en buitendeuren. Zo kunt u de knopkruk plaatsen op de meterkast of de voorraadkast. Alle knopkrukken zijn verkrijgbaar in een draaibare versie, maar met de juiste hulpmiddelen kunnen deze ook vastgezet worden.

Selectie Wissen
€0 €156 €0 t/m €156

Er zijn geen producten beschikbaar op deze pagina.

Het verschil tussen een voordeurknop en een knopkruk

U ziet het verschil tussen een voordeurknop en een knopkruk onder andere terug in de grootte ervan. Knopkrukken kunnen wat kleiner zijn dan voordeurknoppen, maar dit is niet bij elk exemplaar het geval. Het grootste verschil tussen beide is dat een voordeurknop altijd vast is. Deze knop kan dus niet bewegen en wordt alleen gebruikt als vaste knop aan bijvoorbeeld de buitenzijde van de voordeur. Een knopkruk daarentegen is altijd draaibaar. De naam zegt het al: de uitstraling van een knop wordt gecombineerd met de functionaliteit van een kruk. Met behulp van bepaalde montagehulpmiddelen kan de knopkruk wel vastgezet worden. Door zijn draaibare functie gebeurt het regelmatig dat knopkrukken op de deur geplaatst worden als alternatief voor een deurkruk.

Open uw deuren met een stijlvolle knop

Een knopkruk zorgt ervoor dat u uw deur in stijl kunt openen. Kies bijvoorbeeld voor een ovale, smeedijzeren knop en verras uw bezoek met dezelfde functionaliteit als een deurkruk. Een chique knop zorgt voor bedieningsgemak en geeft een mooie uitstraling aan uw deur!

Wat is het verschil tussen een knopkruk en een voordeurknop?

Het eerste verschil tussen een knopkruk en een voordeurknop zit hem in de grootte. Een knopkruk is aanzienlijk kleiner en daardoor subtieler van formaat. Een voordeurknop daarentegen valt juist meer op door zijn forse uiterlijk, zodat het letterlijk een statement is op de voordeur.

Deurknoppen vast en draaibaar

Het volgende verschil tussen beide varianten deurknoppen is dat een voordeurknop altijd vast is: hij kan niet bewegen of de dagschoot bedienen, zoals een deurklink wel kan. De knopkrukken zijn zowel draaibaar als vast verkrijgbaar. Kiest u voor een knopkruk draaibaar, dan kunt u deze ook op binnendeuren plaatsen als vervanger van een deurkruk. Wilt u een vaste knop op uw buitendeur maar vindt u onze voordeurknoppen wat te fors? Dan zijn onze knopkrukken vast een goede keus!

Hoe wordt mijn deurknop bevestigd?

Ook de bevestiging op rozet of schild is een belangrijk verschil tussen beide soorten deurknoppen. Een vaste voordeurknop wordt standaard geleverd op een rozet óf deze is geprepareerd om op een veiligheidsschild te bevestigen. Bij een knopkruk heeft u meer vrijheid. Deze kunt op een deurschild en een rozet gemonteerd worden, zowel op binnendeurbeslag als veiligheidsbeslag voor buiten. Het ‘nekje’ en uiteinde van de draaibare knopkruk hebben dezelfde eigenschappen als een reguliere deurklink. Door hun excentrische vorm (‘iets uit het midden’) geeft een knopkruk wat meer speling voor uw handen, zonder dat u direct het kozijn of de deur aanraakt. Houd er bij het uitzoeken van uw favoriete knopkruk wel rekening mee dat u de juiste gewenste uitvoering bestelt.