0577 - 46 23 07
menu

Rozetten

Een rozet maakt uw deurkruk af. Dit geldt niet alleen letterlijk, maar ook figuurlijk. De ronde of vierkante ring licht uw deurkruk extra uit, zodat het deurbeslag de eer krijgt die het verdient. Onze rozetten zijn verkrijgbaar in dezelfde finishes als onze deurkrukken, zodat er altijd een stijlvol totaalplaatje ontstaat.

Selectie Wissen
€0 €359 €0 t/m €359

Er zijn geen producten beschikbaar op deze pagina.

Welke vorm rozet is voor mij geschikt?

De breedte van uw deurkozijn bepaalt voor een belangrijk deel hoe breed uw rozet mag zijn. Is het kozijn erg smal, bijvoorbeeld omdat u een industriële deur heeft met veel glas of omdat een deurnaald op de dubbele deuren geplaatst is? Dan kan het voorkomen dat een ronde of vierkante rozet te breed is. Gelukkig zijn er dan nog volop mogelijkheden met onze rechthoekige en ovale varianten.

Rozetten met zichtbare en onzichtbare montage

Wellicht heeft u het al ontdekt: bij sommige rozetten zijn de schroeven duidelijk zichtbaar, terwijl er bij andere varianten gebruik wordt gemaakt van blinde montage. Schroeven die zichtbaar zijn op een rozet, komen veelal voor bij onze plaatrozetten. Zij zijn zo dun (vaak slechts 2 mm) dat er simpelweg geen ruimte is om de schroef te ‘verstoppen’. Bij onze reguliere rozetten varieert de dikte tussen 6 en 8 mm, waardoor de cover wel over de onderrozet en haar schroeven geklikt kan worden. Plaatrozetten en andere rozetten met zichtbare montage worden regelmatig gebruikt in combinatie met deurkrukken in de jaren ’30 stijl.

GPF bouwbeslag: eigen keus in deurkrukken!

GPF bouwbeslag – het private label van Ten Hulscher bv – heeft een groot aantal prachtige deurkrukken ontworpen. De producten zijn gemaakt van RVS, aluminium of gietijzer en verkrijgbaar in allerlei finishes. Zo wordt een deurkruk prachtig afgewerkt met een geborstelde, gepolijste, PVD of poedercoating laag. Door de verschillende ontwerpen kunt u bij GPF bouwbeslag zowel terecht voor design deurklinken als een brocante deurkruk. Voor GPF bouwbeslag staat uw eigen keus hoog in het vaandel. Daarom kunt u met de GPF Wizard zelf uw deurbeslag samenstellen en zo uw favoriete deurkruk uitkiezen. Wat is uw favoriet?

Deurbeslag Italiaanse stijl met Mandelli

Voor de makers van Mandelli is deurbeslag geen ondergeschoven kindje, maar juist een enorm belangrijk onderdeel van het interieur. Daarom hebben topdesigners zich gebogen over bijzondere ontwerpen voor deurbeslag en meubelslag. Deze fase wordt – net als alle andere fases van de productie – uitgevoerd in Italië. Daarom is Mandelli trots op haar logo “100% made in Italy”.

Genieten van Kirkpatricks smeedijzer deurklinken

Een karakteristieke deurkruk in smeedijzer: dat is waar Kirkpatrick garant voor staat. Het Engelse bedrijf smeedt sinds 1855 kwalitatief bouwbeslag in hun traditionele ijzergieterij in Walsall. Houdt u niet van moderne deurklinken? De deurkrukken van Kirkpatrick hebben een prachtige, landelijke uitstraling en doen denken aan oude deurklinken in Engelse cottages. Een bijzonder sfeervol en authentiek product!

Utensil Legno: voor deuren met karakter

Utensil Legno heeft zich gespecialiseerd in het namaken en herstellen van oud, antiek deurbeslag en meubelbeslag. Met hun lijn ‘Il Forgiato’ worden de kleuren en vormen van vroeger weer nieuw leven ingeblazen. De finish van de producten heet ‘roest’ en is ontwikkeld door een jarenlange studie naar het verouderingsproces van smeedijzer. Door de bijzondere kleur te combineren met stijlvolle vormen en moderne technieken om de kwaliteit te waarborgen, ontstaat een prachtig product dat geschikt is voor dagelijks gebruik binnenshuis.