0577 - 46 23 07
menu

Schilden

Maak uw deurkruk compleet met één van onze stijlvolle schilden. Het schild is een praktisch hulpmiddel dat tussen de deur en de deurkruk geplaatst wordt, zodat beide beschermd zijn tegen onder andere krassen. Onze schilden zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes, modellen en kleuren, zodat u kunt genieten van optimale keuzevrijheid.

Selectie Wissen
€0 €359 €0 t/m €359

Er zijn geen producten beschikbaar op deze pagina.

Wat is de functie van een schild?

Een schild maakt om verschillende redenen onderdeel uit van het deurbeslag. Allereerst heeft het een mooie functie. Het is immers aangenaam om niet te hoeven kijken naar de afwerking van het krukgat en eventuele slotgat, maar deze mooi bedekt te laten. Daarnaast zorgt een schild ervoor dat de deurkruk en de deur niet continu tegen elkaar aan schuren. Hiermee worden onnodige slijtage en krassen voorkomen. Sommige schilden bevatten bovendien een veer. Gebruikt u de deurkruk, dan zal deze automatisch weer omhoog veren als u de kruk heeft losgelaten. Door deze veer steekt de deurkruk bovendien netjes horizontaal in het slot.

Schild: verzamelplek van deurkruk en slot

Het grote voordeel van een schild is dat deze langgerekt is, waardoor er plek is voor een deurkruk én eventuele deurbeslag accessoires. Denkt u daarbij aan een toiletslot voor uw badkamer of WC, of een uitsparing voor uw cilinder of bontebaardslot. Elk schild is verkrijgbaar in een groot aantal uitvoeringen. Vóór u uw schild bestelt, is het dus belangrijk om te bepalen of de deur op slot moet kunnen en – zo ja – welk variant slotsparing toegevoegd moet worden aan het schild.

GPF bouwbeslag: eigen keus in deurkrukken!

GPF bouwbeslag – het private label van Ten Hulscher bv – heeft een groot aantal prachtige deurkrukken ontworpen. De producten zijn gemaakt van RVS, aluminium of gietijzer en verkrijgbaar in allerlei finishes. Zo wordt een deurkruk prachtig afgewerkt met een geborstelde, gepolijste, PVD of poedercoating laag. Door de verschillende ontwerpen kunt u bij GPF bouwbeslag zowel terecht voor design deurklinken als een brocante deurkruk. Voor GPF bouwbeslag staat uw eigen keus hoog in het vaandel. Daarom kunt u met de GPF Wizard zelf uw deurbeslag samenstellen en zo uw favoriete deurkruk uitkiezen. Wat is uw favoriet?

Deurbeslag Italiaanse stijl met Mandelli

Voor de makers van Mandelli is deurbeslag geen ondergeschoven kindje, maar juist een enorm belangrijk onderdeel van het interieur. Daarom hebben topdesigners zich gebogen over bijzondere ontwerpen voor deurbeslag en meubelslag. Deze fase wordt – net als alle andere fases van de productie – uitgevoerd in Italië. Daarom is Mandelli trots op haar logo “100% made in Italy”.

Genieten van Kirkpatricks smeedijzer deurklinken

Een karakteristieke deurkruk in smeedijzer: dat is waar Kirkpatrick garant voor staat. Het Engelse bedrijf smeedt sinds 1855 kwalitatief bouwbeslag in hun traditionele ijzergieterij in Walsall. Houdt u niet van moderne deurklinken? De deurkrukken van Kirkpatrick hebben een prachtige, landelijke uitstraling en doen denken aan oude deurklinken in Engelse cottages. Een bijzonder sfeervol en authentiek product!

Utensil Legno: voor deuren met karakter

Utensil Legno heeft zich gespecialiseerd in het namaken en herstellen van oud, antiek deurbeslag en meubelbeslag. Met hun lijn ‘Il Forgiato’ worden de kleuren en vormen van vroeger weer nieuw leven ingeblazen. De finish van de producten heet ‘roest’ en is ontwikkeld door een jarenlange studie naar het verouderingsproces van smeedijzer. Door de bijzondere kleur te combineren met stijlvolle vormen en moderne technieken om de kwaliteit te waarborgen, ontstaat een prachtig product dat geschikt is voor dagelijks gebruik binnenshuis.