0577 - 46 23 07
menu

Uit welke onderdelen bestaat mijn schuifdeursysteem?

Schuifdeursystemen blijven populair als eyecatcher in het interieur, zowel in woningen als bedrijfspanden. Het assortiment van GPF bouwbeslag biedt een ruime collectie schuifdeursystemen (zowel regulier als mini, voor meubels). Naast complete sets voor één of meerdere deuren zijn de onderdelen ook los verkrijgbaar. Zo hebt u altijd de vrijheid om alleen dát te bestellen wat u nodig heeft! Maar… welke onderdelen bevinden zich nu in zo’n schuifdeursysteem?

Schuifdeursysteem zwart

1. Schuifdeurhangers

Met behulp van goede hangers loopt uw schuifdeursysteem pas écht op rolletjes! Onze schuifdeurhangers zijn uitgevoerd in verschillende varianten en finishes, zodat u een exemplaar kunt kiezen dat perfect past bij uw wensen.

2. Schuifdeurrail

Een goed schuifdeursysteem heeft uiteraard een rail nodig waar de hangers overheen glijden. In ons assortiment zijn verschillende railsoorten opgenomen. Sommige makkelijk in te korten, andere met één vaste maat.

3. Deurstoppers

Voorkom dat uw schuifdeurhangers met gang van de rail glijden door ze op tijd een halt toe te roepen. Onze deurstoppers worden aan het einde van rail bevestigd om dit doorschieten te voorkomen. Zie het als een stootblok aan het einde van een treinrail: veiligheid voor alles!

4. Afstandhouders

Middels afstandhouders wordt de afstand tussen de wand en de rail bewaakt. Wat deze afstand is, is met name bepalend voor de deurdikte van uw schuifdeur. In veel gevallen zijn de afstandhouders geschikt voor deuren met een maximale dikte van 40 mm. In de finish zwart kunnen er echter ook dikkere deuren gebruikt worden voor het schufideursysteem.

5. Anti-jump

De deur iets te enthousiast openen en het kan zomaar gebeuren… de schuifdeurhanger zwaait omhoog en de schuifdeur stoot tegen de rail. Onze anti-jump onderdelen zorgen ervoor dat uw schuifdeur geen onverwachte uitschieters kan maken. Beter voor het systeem én ter voorkoming van beschadigingen!

6. Vloergeleider

Als we naar de onderkant van de schuifdeur gaan, zien we dat ook daar begeleiding aanwezig is. De vloergeleider zorgt er namelijk voor dat de deur niet gaat zwabberen en keurig in het gareel blijft.

7. Koppelstuk

Wilt u uw schuifdeursysteem uitbreiden naar een extra lange variant? Dan kunt u twee rails met elkaar verbinden middels een koppelstuk. Een ideale oplossing wanneer u een ruime deuropening heeft of het systeem wilt gebruiken voor een wandmeubel.

8. Optioneel: Softclose systeem

Om uw schuifdeur rustig naar het einde van de rail te begeleiden, zijn er softclose systemen ontwikkeld. Zij zorgen ervoor dat de schuifdeurhanger (en daarmee de deur) de laatste tien centimeter van de rail begeleid worden door een klein kastje dat vaart mindert voor de hanger. Een (harde) klap is daarmee verleden tijd!

Alle schuifdeursystemen en onderdelen