0577 - 46 23 07
menu

Schuifdeursysteem softclose

Met een softclose systeem begeleidt u uw loftdeur subtiel en geluidloos naar het einde van de rails. U koopt dit losse onderdeel als extra bij uw persoonlijke loftdeursysteem. De deur komt op deze manier subtiel tot stilstand aan het einde van de rail, zonder dat hij een harde knal geeft of de rail beschadigt.

€0 €30 €0 t/m €30
  • (1)
  • (1)
  • (1)

Hoe werkt een softclose systeem?

Een softclose systeem zorgt ervoor dat uw schuifdeur met beleid naar het einde van de rail begeleidt wordt, zonder een harde knal of beschadigingen. Zo’n tien centimeter vóór de rail eindigt, haakt het softclosesysteem in een onderdeel dat bevestigd is op de hanger. Vervolgens neemt softclose de regie over en bepaalt hij het tempo van de laatste centimeters. Zo weet u zeker dat de deur altijd met gepaste snelheid geopend zal worden, zonder nare beschadigingen of geluidsoverlast.

Schuifdeur softclose monteren

Een softclose systeem monteer je aan het uiteinde van een schuifdeurrail, zodat hij de deur netjes naar het eindpunt begeleidt. Dit kan echter zowel aan de zijde zijn waar de schuifdeur naartoe zwaait als u hem opent, als de zijde waar de schuifdeur naartoe gaat wanneer u hem sluit. Om de deur optimaal te controleren, kunt u dus twee softclose mechanismes monteren, aan beide uiteindes van de rail. Heeft u een rail waar twee schuifdeuren aan hangen? Dan is het sowieso gewenst om aan allebei de zijdes een softclosesysteem te monteren.