0577 - 46 23 07
menu

Marco Piva

Marco Piva is een gevestigde naam in de designerswereld. Hij richtte in 1977 samen met vijf andere architecten STUDIODADA op: één van de bekendste ontwerpstudio’s uit de zogenaamde Radicale Periode. Deze periode vond plaats in het Italië van de late jaren ’60. Het was een tijd waarin studio’s zoals STUDIODADA ferm schopten tegen de gevestigde orde als het ging om design.

Designer Marco Piva

Volgens hen was deze door de jaren heen niet langer inspirerend, maar juist achterhaald. Daarom zetten de designers uit de Radicale Periode zich af door ontwerpen te maken die in de ogen van veel mensen niet strookten met goede smaak en mooi design, met als doel om een shockreactie teweeg te brengen.

Daarnaast was Piva lid van de Italiaanse ‘Associazione per il Desgno Industriale (ADI) en stichtte hij IDA: de International Design Agency. Ook zijn eigen merk ‘Studio Marco Piva’ werd een bekende speler op de markt. Marco Piva ontwierp hiervoor producten in een enorme range: van grote objecten tot architectuur, interieurontwerp en industrieel design. Mandelli’s deurkruk Zeit is één van de werken van zijn hand. Een bijzonder fraaie deurkruk met strakke vormen, verkrijgbaar in verschillende finishes.

Sinds 2010 is Marco Piva actief op de prestigieuze universiteiten van Peking en Shanghai, waar hij diverse colleges geeft. Naast deze werkzaamheden, maakt Marco Piva ontwerpen voor een groot aantal internationale bedrijven – waaronder Mandelli. Voor zijn werk ontving hij vanuit Italië en de rest van de wereld complimenten, prijzen en awards.


Bekijk hier onze andere designers