0577 - 46 23 07
menu

Pierfrancesco Arnone

Pierfrancesco Arnone is een Italiaanse architect, woonachtig in het Siciliaanse plaatsje Bagheria. Zijn architectonische werk kenmerkt zich doordat Arnone voortdurend zoekt naar een combinatie van originele (onbehandelde) en behandelde materialen. Zo geeft hij afvalmateriaal de tweede kans die ze verdienen: ‘gebruikt’ wordt ‘design’.

Designer Pierfrancesco Arnone

Sinds 1998 houdt Pierfrancesco Arnone zich bezig met productontwerp en binnenhuisarchitectuur. Als productontwerper designt hij onder andere meubels, lampen en deurbeslag. Eén van zijn bekende werken is een krukje in de vorm van een wijnkurk. Bijpassend is ook een kleine variant gemaakt van de wijnkurk, compleet met lichtbron. Deze dient als tafellamp. Voor Mandelli ontwierp Arnone de deurkrukken Link en Spy. Veel van zijn creaties zijn geplaatst op tentoonstellingen en beurzen.

Als binnenhuisarchitect ontwerpt Arnone diverse privé appartementen en publieke gebouwen. Hij kijkt hierbij specifiek naar de materialen die gebruikt worden en hoe deze passen bij de ruimte waarin het object geplaatst wordt. Naast zijn werk als architect, is hij hoogleraar op de universiteit van Milaan en Palermo. Hier geeft Pierfrancesco Arnone onder andere les over de theorie en historie van industrieel design.


Bekijk hier onze andere designers