0577 - 46 23 07
menu

Piet Billekens

Piet Billekens (1966) is een Nederlandse architect. Nadat hij zijn opleiding aan de Design Academy in Eindhoven succesvol afrondde in 1989, vertrok hij naar Italië om te gaan werken bij de architect Claudio Salocchi. Al snel daarna volgt een jarenlange samenwerking met douchefabrikant Cesana, voor wie hij onder andere deurgrepen, douchekranen en douchekoppen ontwerpt. Door zijn stijlvolle ontwerpen, laat Billekens de wereld op een nieuwe manier kijken naar sanitair.

Piet Billekens

Piet Billekens besluit zijn expertise op het gebied van sanitair vanaf 2001 te gebruiken voor zijn bedrijf ‘Foresee Design’. Het doel? Een nieuwe realiteit en beleving creëren rondom de badkamer. Daarom gaat Billekens ook met andere sanitairbedrijven in zee. Wanneer hij in 2012 een samenwerking aangaat met het Italiaanse merk Mandelli, start hij met het ontwerpen van deurkrukken en deurbeslag. De modellen Fenix, Callas, Carrè en Bilbao komen van zijn hand.

Gedurende de afgelopen jaren is Piet Billekens regelmatig genomineerd voor zijn werk en ontwerpen. Hij ontving onder andere de ‘Design Plus Prijs’ en de ‘Comfort en Design Prijs’.


Bekijk hier onze andere designers